Saxion Hogescholen

Bij Saxion zijn we aangesloten in het project Visie op Integratie. In dit project wordt het applicatielandschap ontvlochten door integraties tussen systemen via een ESB te laten verlopen. Onze rol bestaat uit het documenteren en specificeren van integraties welke onder architectuur en middels een CDM (canoniek data model) via de ESB ontwikkeld worden. Integraties waar wij onder anderen bij betrokken zijn geweest:

  • FinanciĆ«le boekingen inkoop facturering: Een integratie waarbij gegevens uitgewisseld worden tussen Proquro (inkoop), Alfresco (document management) en Coda (financiele administratie).
  • Rooster publicatie: Vanuit het rooster- en planningssysteem Xedule worden roosters gepubliceerd naar Office 365. Om er voor te zorgen dat de synchronisatie richting de Office 365 agenda (middels de Graph API) zo efficient mogelijk verloopt is er een proces ingericht om realtime delta’s in de rooster publicatie te herkennen.
  • Onderwijscatalogus: Vanuit verschillende bronsystemen (zoals Educator) wordt de gehele onderwijscatalogus gepubliceerd voor systeem-systeem en systeem-client integraties. Hiervoor wordt de OOAPI (Open Onderwijs API) van Surf gebruikt.

In nauwe samenwerking met architecten hebben we er voor gezorgt dat deze integraties (en anderen) werkelijkheid zijn geworden door de vragen van de business en de visie van architectuur om te zetten in kant en klare werkpakket welke ontwikkeld konden worden.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen met soortgelijke exercities? Neem dat contact met ons op voor een kop koffie!